Gratulere Lisa!

Vår første volontør er blitt 40!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lisa McFadden bodde på Katarinahjemmet i 2005 og 2006, da hun sammen med en annen ung kvinne, Rebecca, var først ute som volontør her hos oss.Lisa beskriver volontøråret som en tid av stor betydning. «Jeg lærte blant annet  at det å jobbe frivillig er noe som gir stor menig. Jeg har derfor også fortsatt med frivillig arbeid etter at jeg var ferdig som volontør på Katarinahjemmet», uttrykker hun i en refleksjon etter oppholdet.

Det var i 2005 at klosteret åpnet et nytt apostolat, volontørprogrammet ved klosteret. Volontørprogrammet er et tilbud for unge kvinner, hvor de kan gi en begrenset tid av sitt liv til tjeneste for kirken her i Norge. Det første året hvor Lisa og Rebecca meldte seg til tjenesten, var svært vellykket, mye takket være deres egen åpenhet og iver. Dette banet vei for at et mer etablert volontørprogram kunne fortsette og utvikles, og mange kvinner har fått ta del i programmet i årene etter at disse to første meldte seg.

Mens Lisa og Rebecca tok del i klosterets private volontørprogram, har andre kommet hit via samarbeid med Dominican Volunteers International, Bonifatiuswerk i Tyskland og ved privat samarbeid med andre dominikanske kommuniteter i Europa. Per i dag har Katarinahjemmet seks volontører.  Tre av disse avslutter sin volontørperiode i løpet av sommeren, mens tre nye ankommer i august/september.

Så tilbake til i dag, 2. juni 2018. Det er altså dagen da en av våre aller første volontører rundet sine 40 år. En stor begivenhet både for jubilanten og for oss søstre. Det var derfor ekstra stor stas, da Lisa også takket ja til å feire dagen sammen med oss her på Katarinahjemmet. Det takker vi for, samtidig som vi gratulerer henne enda en gang med dagen.

Hipp hurra for deg Lisa!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail