De fire pilarer

Onsdag i Den Stille uke har de siste årene vært samlingsdag for søstrene på Katarinahjemmet og brødrene i St. Dominikus kloster.

Dagen er vokst frem til å bli startskuddet for feiringen av Påskens hellige triduum.

Slik var det også i år, da brødrene og søstrene var samlet på Sta. Katarinahjemmet og i St. Dominikus kirke. I år fikk de også følge av søstre fra Røgle kloster i Sverige.

Dominikanerordenen hviler på fire pilarer; bønn, studier, fellesskap og forkynnelse. Alle fire pilarer var ivaretatt gjennom denne viktige dagen. Først ute var studiene. da første del av dagen var satt av til en felles studie over Reformasjonen. Studiet var ledet av Jan Schumacher, som holdt et grundig og godt foredrag over Luther og Reformasjonen, etterfulgt av spørsmål og diskusjon.

Nest kom forkynnelsen. Under andre del av samlingsdagen var satt av til å drøfte hvilke felles oppdrag brødrene og søstrene kan påta seg i året som kommet.

Dagen fortsatte så i bønn, med messe og vesper i St. Dominikus kloster. Under messen holdt sr. Mette Andrésen en vakker betraktning, til alles glede.

Den fjerde pilaren, fellesskap, ble ivaretatt hele dagen og nådde sitt klimaks da kvelden kom og alle var samlet til et koselig måltid på Sta. Katarinahjemmet. Etter måltidet gikk brødrene og søstrene hver til sitt for så å møtes igjen allerede skjærtorsdag for i fellesskap å feire Påskens hellige triduum.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Søstrene og brødrene feirer hvert år Påskens hellige triduum i fellesskap. Tider for Tenebrae og messer kan man lese her.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail