Freddy-besøk

Fjerdeklassingene ved Sta. Sunniva skole har i februar besøkt Sta. Katarinahjemmet og Freddy Edderkopp.

sunniva_web

Før besøket hadde elevene studert de to første bøkene om edderkoppen Freddy; Freddy Edderkopp i kloster og Freddy Edderkopp og Sakramentsmysteriet. Slik var de meget godt forberedt for en hyggelig dag med Freddy og forfatteren.
bilde2_webBesøket begynte i kapellet, hvor elevene raskt fastslo hvor Freddy har sitt hjem (i hjørnet over tabernakelet).  Her ble klosterliv, sakramenter og edderkopper diskutert og drøftet, før eleven forlot kapellet og fikk en omvisning i Freddy’s fotspor, en tur som blant annet gikk innom novisiatet, biblioteket og refektoriet.

Etter omvisningen bisto elevene forfatteren med ideer for fjerde bok i serien, som er under tilblivelse. Denne boken skal omhandle kirken, og mye av handlingen vil finne sted i Roma hvor sr. Agate, br. Yngve og edderkoppene gjør en gjenvisitt til sr. Fiona Gloriana og Josefa, som dukker opp i tredje bok – Freddy Edderkopp og helgenskaren. Flere av elevene påpekte at det var viktig at Paven får en rolle i den fjerde boken, før både ideen om Paven og andre ideer til boken ble materialisert i tegninger, som ønskes gitt til nettopp Paven.

Takk til fjerdeklassingene ved St. Sunniva skole.

bilde-3_web

bilde-1_web

 

(Bøkene om Freddy Edderkopp er utgitt på St. Olav forlag. Den er forfattet av sr. Ane-Elisabet Røer og illustrert av Roy Søbstad.)

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail