May-Lisbeth Myrhaug RIP (1948-2017)

Onsdag 4. januar avgikk May-Lisbeth Myrhaug med døden. Dagen før fikk hun en kraftig hjerneblødning og livet sto ikke til å redde.

may-lisbeth

For oss på Katarinahjmmet var hun en god venn gjennom mange tiår, for de fleste andre i det katolske miljøet i Oslo var hun kjent som en meget engasjert katolikk.

Hun jobbet med interreligiøse spørsmål, var en drivende kraft bak opprettelsen av en katolsk-ortodoks samtalegruppe, og holdt i gang Katolsk akademi i en årrekke. Hun var også engasjert politisk og i samisk kultur og historie.

May-Lisbeth vokste opp i et læstadiansk miljø i en sjøsamisk familie i Birtavarre i Lyngenfjorden, Troms. Hun utdannet seg først til sykepeleier, men gikk etterhvert videre og begynte med studier i arkeologi og religionshistorie ved Universitetet i Tromsø. Hun tok magistergrad i religionshistorie om samisk religion som resulterte i boken: «I modergudinnens fotspor. Samisk religion med vektlegging på kvinner og gudinner.»

Veien til Den katolske kirke kan synes lang, men Kirken ble selve ankerfestet i livet hennes. Det ble bare enda tydeligere da alvorlig sykdom satte begrensninger på hennes virkefelt. Hun hadde et ukuelig mot og et sterkt håp om å komme på bena igjen og fortsette sin gjerning. Det kan hun nå som hun er kommet til målet.

Det feires requiemmesse for henne i St. Olav domkirke torsdag 12. januar kl. 13.00 – med påfølgende mottagelse på Sta. Katarinahjemmet.

Måtte hun hvile i fred.

(Foto: Vårt Land – http://www.vl.no/2.616/etterlyser-sykehusrabbiner-1.23401)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail