Valfart til St. Olav

Når det inviteres til domkirkevigsling i Trondheim 19. november reiser fire av våre søstre dit.

st-olav-katolske-domkirke-20161020-15-1

For Trondheim står vårt hjerte nær på mange måter. Her finner vi ikke bare spor etter Den hellige Olav, men her har vi også hatt en kommunitet.

Kommuniteten lå på Angeltrøa fra 1969 til 1976, og livet for søstrene her var noe annerledes enn det vi kjenner fra Sta. Katarinahjemmet. Det var få søstre blant «Nonnan på Angeltrøa»og deres rolle var å leve «ute blant folk».

Sr. Else Marie Norland var en av søstrene i denne kommuniteten og var med allerede fra grunnleggelsen av. Hun forlot Trondheim da huset ble stengt i 1976, men den dag i dag har både hun og vi på Katarinahjemmet fortsatt kontakt med flere i byens katolske menighet. Den har på mange vis forblitt litt vår menighet også. Og når det er slik, ble det ekstra stas da sr. Else Marie ble invitert til å male korsveisbildene og Olavsfrontalet til den nye St. Olav domkirke, og igjen da sr. Dana Benedicta litt senere fikk i oppdrag å restaurere et krusifiks som opprinnelig var påtenkt den nye domkirken. Hvor i kirken eller menighetens lokaler disse bidrag vil bli brukt, er allikevel noe usikkert i dag.

Dessverre kan ikke sr. Else Marie reise til Trondheim for innvielsen, grunnet alder og helse. Vi er allikevel godt representert både på kongregasjonsnivå og kommunitetsnivå. Vår generalpriorinne sr. Else-Britt Nilsen er til stede på vegne av kongregasjonen, mens sr. Anne Bente Hadland og sr. Dana Benedicta Pawlowicz representerer kommuniteten på Sta. Katarinahjemmet.

I tillegg til disse er også sr. Ane-Elisabet Røer til stede. Hun representerer Tribunalet i Oslo katolske bispedømme, som også betjener Trondheim stift.

(Foto er lånt fra Domkirkemenighetens hjemmeside)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail