Vennskap og samarbeid

I 1998 begynte et spennende prosjekt på tvers av kontinenter og kulturer. Prosjektet førte til varig vennskap.

middag_web

Vår kongregasjon og Søstrene av det Hellige Kors (Nha Trang-kongregasjonen) i Vietnam  innledet da et samarbeid som fortsatt eksisterer i dag. Samarbeidet begynte i Lisieux i Frankrike, da to søstre fra Det hellige kors kom fra Vietnam til Frankrike for å lære språk og kultur og samtidig ble del av en av vår kongregasjons kommuniteter.

Denne sendelsen la fundament for noe som år senere skulle bli en ny grunnleggelse i Frankrike – Søstrene av det Hellige Kors av Nha Trangs kommunitet i Châtillon i Paris.

felles_webDa Søstrene av det Hellige Kors (Nha Trang) senere grunnla i Norge og kom til Hønefoss i 2003, var det naturlig å fortsette vårt vennskap og samarbeid også med denne kommuniteten. Blant annet bodde sr. Madeleine Nguyen i kommuniteten på Sta. Katarinahjemmet den tiden hun utdannet seg til sykepleier. Hun er i dag leder for Søstrene av det Hellige Kors kommunitet i Bergen.

Torsdag 3. november ble vårt mangeårige vennskap feiret med festvesper og hyggelig samvær. Våre to generalpriorinner var til stede, sr. Else-Britt Nilsen for vår kongregasjon og sr. Martha Xing for Søstrene av det Hellige Kors av Nha Trang. Den siste er for tiden på besøk i Norge.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail