Morgendagens søstre

Vellykkede studiedager for utdanningsansvarlige til dominikansk klosterliv.

gruppe_web

22.-26. september inviterte Dominican Sisters Europe ved sr. Else-Britt Nilsen, til studiesamling i Roma. Temaet var Formation of Dominican sisters of tomorrow. Hovedinnleder var Fr. Jean-Claude Lavigne.

Vel 25 deltagere kom fra Østerrike, Tyskland, Ungarn, Irland, England, Italia, Frankrike, Slovakia, Slovenia, Kroatia og Norge. Fra vår kongregasjon deltok sr. Anne Bente, som er ansvarlig for formasjon på Katarinahjemmet.

kirke_webTemaet ble belyst ved foredrag og gruppearbeid. Blant innledere var blant andre Fr. Vivian Boland, Generalmagisterens vikar.

Gruppen besøkte også Santa Sabina, hvor dominikanerordenen har sin Curie, hovedsete. Socius for Det intellektuelle liv, Fr. Michael Mascari, tok imot. Foruten en interessant innføring i studiets plass i brødrenes liv, fikk gruppen omvisning i den historisk viktige kirken.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail