Pilegrim i Paris

I flere år har sr. Ragnhild Marie Bjelland invitert til pilegrimsreise i Paris.

Sr. Ragnhild Marie Bjelland
Sr. Ragnhild Marie Bjelland

I år er turen lagt til 29. september til 2. oktober. Pilegrimene får oppleve både kristen og jødisk liturgi under reisen.

Pilegrimens program:

Torsdag 29/9
Gruppen møter sr Hubert Dominique, fra en kommunitet  i Paris som arbeider blant prostituerte. Med henne besøkes kirken Saint Gilles Saint Leu, en oase for både de som faller utenfor i samfunnet og for mange andre. Gruppen feirer også messen i denne kirken.

Fredag 30/9
Gruppen har en “Jødisk dag”, hvor de besøker Shoah-museet og også synagogen i Rue Copernic. Dette er en liberal synagoge, hvor menn og kvinner sitter sammen under liturgifeiringene. Synagogen har to kor og bruker orgel, noe som ikke er så vanlig i jødisk liturgi. I 1980 ble synagogen utsatt for et terrorangrep, hvor fire ble drept og et tjuetalls alvorlig såret.

Lørdag 1/10
Gruppen har en pilegrimsvandring i Paris. De rusler Rue du Bac mot et viktig valfartssted Chapelle de la Medaille Miraculeuse. Millioner valfarter dit hvert år. De rusler så videre til kirken Saint Sulpice og avslutter dagen med vesper i kirken Sacre Coeur.

Søndag 2/10
Gruppen har en parisisk søndag, med blant annet et besøk i kirken Notre Dame.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail