Takk Sandefjord!

Søndag 3. februar dro våre volontører til Sandefjord.

Det bød på rike erfaringer!

Søndag i St. Johannes Døperens kirke

Først sto St. Johannes Døperens katolske menighet for tur. Sogneprest, p. Claes Tande, tok vel imot, og inviterte til «en vanlig søndag» i menigheten. Han påpekte på forhånd at det betød høymesse med barnedåp, så vel som dåpsfest og katekese. Det var en liten eritreisk jente som ble døpt under søndagens høymesse, og dåpsfølget som inviterte på felles kirkekaffe etter messen. Gratulerer til dåpsbarn og familie!

Katekese

Gruppen var spesielt invitert til å ta del i første del av katekesen. Katekesen begynte med fellles bønn. Alle ba først Fader Vår sammen på norsk, før sognepresten mesterlig repeterte Fader Vår sammen med grupper av barna på blant annet polsk, tagalog og engelsk. Slik lærte barna den samme bønnen både på norsk og på familiespråket.

Temaet for katekesen denne søndagen var preste- og ordenskall. Først ute var klosterlivet og da ble Sta. Katarinahjemmet spesielt presentert. Undervisningen fortsatte så med blant annet presteordinasjonen. Alt til stor glede for barna.

 

Lysprosesjon og preken for barna

Siden dette var en søndag med katekese for barn i forberedelse for sin aller første Hellige kommunion, var barna inkludert i mye av søndagens messefeiring. Det var lysprosesjon og preken spesielt for barna.

Sognepresten tok seg god tid

Tross tett program tok sognepresten seg også tid til gjestene. Både under kirkekaffe, katekese og pizzamiddagen i etterkant av menighetsbesøket, ga han av sin oppmerksomhet. Han fortalte om menigheten, om byen og omegnen. Slik fikk volontørene våre et godt blikk på menigheten i Sandefjord.

Hvalfagst og vikinggraver

Ikke bare den katolske menigheten fikk et besøk. Det gjorde også Hvalfagstmuseet i byen. Det første møtet med hvalskjelletter i forskjellige størrelser bød på engasjement hos flere, men da en god film presenterte selve hvalfangsten, beveget debatten seg mot selve jaktmetoden, mer enn hvalfangsten generelt. Uansett oppfatning om hvalfangst som sådan, ga Hvalfangstmuseet i Sandefjord et kjærkomment dykk inn i norsk kulturhistorie.

Reisen hjemover førte gruppen enda lengre bak i tid. Det var vikingtid og vikinggraver som sto for tur. Først ble Gogstadhaugen passert på vei ut av Sandefjord, mens Oseberghaugen utenfor Tønsberg, fikk et lengre besøk. Gruppen trosset kulde og en stadig økende mørke, og kom seg vel gjennom snølendt terreng og opp på selve haugen. De fleste hadde allerede besøkt Vikingmuseet i Oslo, og gleden var derfor stor da de kunne besøke funnstedet.

Takk til St. Johannes Døperens menighet for en fin dag! Takk Sandefjord!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail