Gjevt besøk

Første helg i februar fikk vi besøk fra Tautra Mariakloster.

Det var fire søstre som kom for å samle inn penger for klosterets nybygg.

Cistercienserinnene kom til Norge i 1999, og deres første bygg sto ferdig i 2006. Grunnet stor tilstrømning av kall er klosteret blitt for lite, og planen er å bygge ut. Biskop Eidsvig har i den anledning ønsket søstrene velkommen til å besøke menigheter rundt om i Norge. Prosjektet er å informere menighetene om klosteret, og samtidig gi de som ønsker en mulighet til å støtte søstrenes nye bygg. Første helg i februar var det St. Olav domkirkemenighet og St. Hallvard menighet som fikk besøk. Søstrene var til stede på flere av søndagens messer, hvor de informerte om klosteret og nybygget.

Tautra er en øy i Trondheimsfjorden. I middelalderen lå et av Norges cistercienserklostre her. Ruinen er fortsatt mulig å besøke. En liten spasertur unna ligger søstrenes mer moderne kloster. De har også et besøkssenter hvor de som tar turen innom kan lære mer om søstrene eller handle i klosterbutikken. Søstrene lever av såpeproduksjon.

For mer informasjon som klosteret se her.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail