Incarnation and Human Dignity

Inkarnasjonen og menneskets verdighet sto på programmet da dominikanerinner fra hele Europa var samlet på Sta. Katarinahjemmet første helg i januar.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Anledningen var det årlige Düsseldorf-møtet for yngre søstre i Europa, som i 2018 var lagt til 5.-7. januar i Oslo. Søstrene begynte å ankomme allerede torsdag 4. januar og flere valgte å bli noen dager ekstra i Norge.

Tema for årets møte var Incarnation and Human Dignity – A Dominican Spirituality for Catholic Social Thought.  Hovedinnleder var sr. Helen Alford OP. Hun er er engelsk, men er stasjonert i Roma. Hun er tidligere dekan ved det samfunnsvitenskapelige fakultet ved dominikanernes universitet, Angelicum, i Roma. I dag er hun viserektor samme sted.

Sr. Marie Laure Larcher OP innledet første dag over temaet Jacques Maritain on Human Dignity. Sr. Marie Laure, som er fra en dominikanerinnekommuniteten Dominicaines du Saint Nom de Jésus i Frankrike, er utdannet fysiker og underviser i fysikk og kjemi ved søstrenes gymnas i Toulouse.

Det var noe under 30 deltagere som representerte landene Tyskland, Frankrike, Latvia, Portugal, England, Irland, Østerrike, Tsjekkia, Slovakia, Sveits, Spania og Norge.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail