Avslutning gir ny begynnelse

Et kapittel når sin slutt, og et nytt begynner. Slik også for våre volontører.

Siden 2005 har søstrene på Katarinahjemmet åpnet hjemmet for unge kvinner som ønsker å tilbringe noe tid i tjeneste for kirken. De har tatt del i klosterets volontørprogram.

De to første volontørene kom høsten 2005 og var fra Norge og Sverige. Siden har kvinner fra både inn- og utland tilbragt tid som volontører på Sta. Katarinahjemmet.

De siste årene har klosteret gjennom samarbeidet med Bonifatiuswerk også tatt imot unge kvinner fra Tyskland. Formålet er å gi unge tyskere en mulighet til å erfare en internasjonal, flerkulturell og levende kirkehverdag, ved at de tar del i både klostrets og den katolske lokalkirkehverdagen. De får også anledning til å lære norsk språk og kultur.

I skoleåret 2016/2017 var to tyske volontører stasjonert på Sta. Katarinahjemmet. Rebecca som reiste hjem tidligere i sommer, tilbragte et halvt år i Norge, mens Annika har tilbragt et helt år med søstrene.

Annika beskriver tiden som volontør som noe av det beste som har hendt henne. Alt har allikevel en slutt, og søndag 20. august la hun, en av søstrene og de andre volontørene ved Sta. Katarinahjemmet, ut på båttur på Oslofjorden som en verdig avslutning på et flott år.

Søstrene ønsker både Rebecca og Annika lykke til videre med studier i Tyskland og takker for en fin tid.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail