Fra Grefsen til Finnskogen

Til stor glede dro Sta. Katarinahjemmets volontører på tur.

felles_web

Og på en helg rakk de både Grefsen og Finnskogen.

Sta. Katarinahjemmet har for tiden fire volontører, fra like mange land. I tiden som volontør møter og erfarer volontøren den katolske kirke i Norge, samtidig som hun får mulighet til å oppleve noe av norsk kultur, språk og historie. Volontørturene, som gjerne finner sted vår og høst, inneholder både en «katolsk» del og en «norsk kultur» del. Denne gangen strakk turen seg over to dager, for å kunne ivareta begge områder.

Lørdag dro gruppen til St. Josephsøstrene på Grefsen. Her var det vår egen sr. Else Marie Norland som tok imot. Sr. Else Marie, som har bodd på pleieavdelingen hos St. Josephsøstrene i snart et år, bød gruppen på te og kake, mens alt fra Snorre Sturlason til St. Josephsøstrenes historie i Norge ble drøftet. Besøket ble avsluttet med felles messe i søstrenes kapell.

Søndag fortsatte turen. Denne gangen dro alle til Finnskogen. De ankom først Svullrya, hvor det ble tid for et koselig julemarked, med smak av elg- og reinsdyrspølse og norske julekaker. Det ble også tid for en tur på det lokale bygdetunet.

Turen gikk så videre, og langt innover Finnskogen. Det ble et kort besøk på en gård med hester, før reisen endte hos en liten lokal katolsk familie på en annen gård. Her ble det tid for dyr av forskjellige slag, før mørket falt og man heller ville bruke tiden på å steke og smake på slovakiske julekaker.

kakebakst_web

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail